Pentru oaspeti

Bine a-ti venit în Comunitatea Bisericii ”Isus Mântuitorul”!

Domnul Isus a spus în Biblie: ”Eu sunt Calea Adevărul si Viata. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin mine.” Ioan 14,6. În cele ce urmează voi încerca să explic pe scurt care este mesajul Domnului Isus în baza acestui verset si a contextului întregii scripturi.

În lume există doar două categorii de oameni pe care le voi ilustra prin două desene:

Această categorie de oameni sunt aceia care pe tronul vietii lor stă Eul, iar Hristos este în afara vietii. Acestia sunt oamenii firesti, sunt separati de Dumnezeu si care trăiesc călăuziti de propriul lor Eu. Acesta este motivul tuturor problemelor din viata sa.

A doua categorie de oameni sunt cei ce au pe troul vietii lor nu Eul, ci pe Hristos. Eul nu este în afara vietii, ci la picoarele tronului lui Hristos, adică în ascultare de El. Toate nevoile si problemele din viata lui sunt în armonie cu viata divină. Acestia sunt oamenii cărora Scriptura le făgăduieste viata vesnică si sprijin în viata aceasta.

Acum te chem să fii sincer si serios cu tine însuti: care din aceste două categorii de viată te reprezintă mai bine? (ia un timp si gândeste-te cinstit, apoi răspunde-ti tie si lui Dumnezeu.

Dacă în mod sincer te regăsesti în primul sau undeva între cele două cercuri, în continuare îti voi spune cum poti să treci din prima categorie de viată în a doua.

Există patru realităti spirituale:

1. Dumnezeu te iubeste si a venit să caute si să salveze ce era pierdut. – ”Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea că a dat pe singurul lui Fiu pentru ca oricine crede în El să nu piară ci să aibă viată vesnică” Ioan 3,16.

2. Omul este păcătos si despărtit de Dumnezeu – ”Căci toti au păcătuit si sunt lipsiti de slava lui Dumnezeu” Romani 3,23

3. Isus Hristos este singura solutie oferită de Dumnezeu pentru păcatele omului – ”Plata păcatului este moartea, dar darul fără plată al lui Dumnezeu este viata vesnică în Isus Hristos, Domnul nostru” Romani 6,23

4. Fiecare om trebuie să îl primească pe Isus Hristos ca Domn si Mântuitor în viata lui personală pentru ca să fie mântuit. – ”Cine are pe Fiul are viata, cine nu are pe Fiul nu are viata, v-am scris aceste lucruri ca să fiti că voi care credeti în Numele Fiului lui Dumnezeu aveti viata vesnică” 1 Ioan 5,12-13

Cunoscând aceste realităti spirituale întemeiate pe Cuvântul lui Dumnezeu, pentru a trece din prima categorie  de viată, în cea de-a doua, potrivit Cuvântului lui Dumnezeu tu trebuie să Îl inviti în viata ta pe Domnul Isus Hristos prin credintă exprimată în rugăciune. El spunea:

”Iată Eu stau la usă si bat, dacă aude cineva glasul si deschide, voi intra la El” Apocalipsa 3,20.

Dacă vrei să Îl inviti în inima ta pe Domnul Isus ca Domn si Mântuitor, trebuie să stii că Domnul nu este asa de interesat de cuvintele tale, cât de atitudinea inimii tale, de aceea rosteste această rugăciune după mine:

”Doamne Isuse, recunosc că am nevoie de tine, te rog să îmi ierti păcatele, să îmi dai viată vesnică. Te invit să intri în inima mea si să iei viata mea în stăpânire, să faci din mine omul pe care Tu îl doresti. Amin!”

Dacă ai făcut această rugăciune sincer (ă), Domnul Isus potrivit cu promisiunea din Apocalipsa 3,20 este deja în inima ta, pentru că El totdeauna îsi respectă promisiunile.

De acum poti să fii sigur(ă) că ai primit iertare în numele Lui, ai viata vesnică, Duhul Sfânt va veni si va locui în tine, esti un copil al lui Dumnezeu si mostenitor împreună cu Dumnezeu.

Pentru ca această lucrare să continue în conditii bune în viata ta:

1. Fă-ti rost de o biblie pe care să o citesti si să o studiezi zilnic (începe cu Noul Testament).

2. Roagă-te în continuare si vorbeste cu Dumnezeu despre orice lucru.

3. Frecventează o biserică unde Cuvântul lui Hristos este predicat cu claritate.

4. Participă la un grup de ucenicie unde să poti creste si clarifica toate lucrurile împreună cu cei ce cred ca si tine în Domnul Isus Hristos.

Dacă ai făcut această rugăciune, ne-am bucura să ne anunti si pe noi pe adresa noastră de contact: [email protected]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*