Valorile Bisericii

Ceea ce descriem aici reprezintă valorile de bază în care credem.

Respectă autoritatea lui Dumnezeu

Există autoritate spirituală: Isus Hristos este Domnul! Toate sunt centrate în El. Cuvântul lui Dumnezeu reprezintă standardul lui Dumnezeu pentru viată. Există de asemeni autoritate familială. A cincea poruncă spune să ne cinstim părintii. Ei sunt autoritatea noastră familială pe care Dumnezeu vrea să o respecti. Si există autoritate socială. Toate stăpânirile vin de la Dumnezeu. Dacă cinstesti autoritătile sociale îl cinstesti pe Dumnezeu, acestea pot fi: profesori, sefi, autorităti financiare etc.

Lucrează acolo unde te-a chemat Domnul

Fiecare are un loc specific în trupul spiritual al lui Hristos: unii slujesc în cuvânt, altii în inchinare, altii în diverse slujiri. Cunoaste-ti chemarea si lucrează în locul unde te-a chemat Domnul. El dă slujbe în trupul Său. Nu oamenii hotărăsc asta, ei doar recunosc prin Duhul Sfânt pe baza sfintelor scripturi. Biserica lui Hristos creste armonios atunci când fiecare este la locul unde la pus Domnul. Lucrează în unitate, în sfintenie si dragoste.

Fii milostiv

Iubeste pe frati, iubeste pe oameni. Oamenii au slăbiciuni si imperfectiuni, nu înceta să îi iubesti. Fii milos cu cei din jur. Mila este una din cele mai importante lucruri din lege Matei 23,23. Fii bun, fii blând, fii smerit. Cine zice că rămâne în El, trebuie să trăiască si el cum a trăit Isus. 1 Ioan 2,6. Credinta lucrează prin dragoste. Dragostea este tinta poruncii si este esenta sfinteniei.

Luptă până la capăt cu păcatul

Este important să nu lupti prin propriile puteri, ci prin jertfa lui Hristos, prin pocăintă. Nu ascunde nimic. Fii curat si sincer înaintea lui Dumnezeu. Depărtează-te de orice formă de păcat. ”Feriti-vă de orice vi se pare rău.” 1Tes. 5,20. Acceptă biruinte mici, dar să înaintezi mereu. Nu lupta singur, luptă împreună cu Dumnezeu lupta cea bună a credintei. Stai departe de rău, prin toate formele lui: vizual, auditiv, tactil, mental, emotiv, de anturaj.

Să duci la bun sfârsit tot ce ai început

Noi nu avem o retetă pentru a face un lucru până la bun sfârsit, toată Scriptura este de folos pentru acest lucru. Calea este: ”Prin Duhul Sfânt”. Este vorba de o relatie cu Dumnezeu mediată de Cuvânt si Duhul Sfânt. Domnul Isus a spus ucenicilor: ”Rămâneti în cetate până veti fi îmbrăcati cu putere de sus”. Luca 24,49. Duhul Sfânt nu este o putere, El este o persoană, dar care dă o mare putere. Să duci totul la bun sfârsit prin puterea Duhului Sfânt. Primim Duhul Sfânt primind pe Domnul Isus în viata noastră. Suntem umpluti de Duhul Sfânt prin rugăciunea exprimată în rugăciune, prin mărturisirea oricărui păcat si dorind ajutorul Lui.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*